Cobh – Kilkenny

Ajelimme aamusella pikkuteitä Kilkennyyn ja vaikka olimme ihan ajoissa liikenteessä, kaupunki oli aivan täyteen ahdettu ja parkkipaikan saaminen oli tuskaista. Kilkenny on yksi Irlannin suosituimpia turistikaupunkeja ja sen todella huomasi.

Kilkennyn linnan taidemuseosiipi.

Pitkähkön pyörimisen jälkeen löysimme autolle paikan kaupungin laitamilta ja pääsimme tutustumaan Kilkennyn linnaan. Linna oli kovin erilainen verrattuna edellisiin näkemiimme, sillä tämä oli alkuperäisten tornien päälle ja väleihin rakennettu kartano, joka oli restauroitu 1800-luvun loistoonsa. Kovin samantyylistä kuin tv-sarjassa Downton Abbey. Tutustuimme myös 1710 perustetun Smithwick’sin (w:tä ei lausuta) vanhaan panimoon. Sekään ei ole enää perheyritys, vaan Guinness osti sen jo 1960-luvulla.

Kilkenny ja Smithwick’s Experience.

Yöpaikaksi olimme löytäneet Airbnb:stä  varsin erikoisen vaihtoehdon: yksityisen talon pihan perällä olevan puumajan. Hieno paikka ja aivan pöpelikössä, vaikka kaupungin keskustaan oli matkaa vain kilometri. Talon koirat Tinker ja Mush toimivat isäntinä, sillä majan avain oli jätetty jemma-nimiseen piilopaikkaan ja isäntäpariskuntaa emme koskaan ehtineet tapaamaan.

Majamme ja ulkokylpyhuone.
Katutaidetta.
Kilkennyn linnan lastenhuoneen pelottavat asukit.
Kilkenny Castle.

4 kommenttia: “Cobh – Kilkenny

  1. Ooh no ny on hieno kuva!! Eilisilta mökillä oli hämmentävä kun ei ollu edes saunaolutta. Onneks silti onnistui saunominen. Just ja just.

Vastaa