Belfast – Buncrana

Hotellin aamiaishuone oli ääriään myöten täynnä japanilaisia, eli lähdimme koittamaan onneamme muualta. Vierestä löytyikin juuri auennut pubi, mistä saimme murua rinnan alle. Ja sitten kohti Giant’s Causewayta.

Giant’s Causeway on laaja basalttikivimuodostuma meren äärellä, maailmanperintökohde ja turistimäärät sen mukaiset. Olimme kuitenkin sen verran ajoissa mestoilla, että parkkipaikka löytyi helposti ja tungos ei ollut aivan mahdoton. Paikan hienoutta on turha alkaa selittelemään; toivottavasti kuvat kertovat enemmän. Sää oli melko erikoinen eli normaalin irlantilaisen sään vastakohta, siis aurinkoista ja lämmintä tällä kertaa. Normaalioloissa on kuulemma Irlannin tuulisin paikka, mutta nyt oli melkein täysin tyyntä.

Giant’s Causewayn vieressä on Bushmills-nimnen pikkukaupunki, jossa kuulemma tehdään jotain viskiä maailman vanhimmassa tislaamossa. Meitä kiinnosti kuitenkin enemmän ruoka. Flash in the Pan mainosti fish&chipsinsä olevan ”award winning”. Tiedä sitten missä kilpailuissa, mutta eipä tuo kummoista ollut. Ja pienemmätkin annokset olisivat lounaaksi riittäneet. Jälkeenpäin kaupungilla huomasimme ainakin kahden muunkin fish&chips-paikan mainostavan itseään palkintoja voittaneena,

Award winning.

Varattuja majapaikkoja lukuunottamatta matkaohjelmamme oli kovin joustava, eli toisin sanoen ei mitään suunnitelmia. Sattumalta löysimme toisenkin Game of Thronesin kuvauspaikan: Dark Hedges. Eli Kingsroad, tie, jota Arya pakenee pojaksi pukeutuneena sen jälkeen, kun hänen perheensä on surmattu.

Dark Hedges.

Turistivelvollisuudet tuntuivat tältä päivältä olevan jo täytetty, joten ajelimme melko suoraan Irlannin puolelle Buncranan pikkukaupunkiin. Siellä majoituimme St Columb’s House nimiseen BED & Breakfastiin. Sänky isolla ihan syystä, eli katso kuva. Buncrana on paikallisten suosima rantakohde ja kelien ollessa kohdallaan kaupunki oli täyteen ammuttu auringonpalvojia.

Rinsessasänky.

2 kommenttia: “Belfast – Buncrana

  1. Wau! Kuvien kautta pääsee hyvin tunnelmaan mukaan. Luen just kirjaa missä on eri vaellusreittejä, myös tuolta päin maailmaa. T . Eve

Vastaa