Route 66

Ajellessamme vuorotteluvapaalla ympäri Arizonaa eksyimme puolivahingossa vanhalle U.S. Route 66:lle. Erittäinkin kummallisen hienoa oli meininki tuolla. Pidimme näkemästämme niin paljon, että mieleen tuli ajatus koko tien läpiajamisesta. Ehkä sitten joskus. Mutta se joskushan tulikin sitten yllättävän nopeasti. Ylihuomenna jo.

Route 66 perustettiin vuonna 1926 osana uutta kansallista valtatiejärjestelmää. Se kulki Chicagosta Tyynenmenren rannalle Santa Monicaan. 3755 kilometriä ja kahdeksan osavaltiota; Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona ja Kalifornia. Tie tunnettiin myös nimillä Will Rogers Highway, Main Street of America ja Mother Road.

Oatman Hotel, Oatman, Arizona. Clark Gable ja Carole Lombard viettivät täällä kuherruskuukautensa vuonna 1939.
Oatman Hotel, Oatman, Arizona. Clark Gable ja Carole Lombard viettivät täällä kuherruskuukautensa vuonna 1939.

Virallisesti Route 66 lakkautettiin vuonna 1985, koska Interstate Highway System oli jo korvannut sen. Osia siitä on edelleen olemassa nimellä Historic Route 66. Tarkoituksenamme on ajella mahdollisimman paljon tuota vanhaa reittiä pitkin, mutta ihan jokaista vanhaa pätkää ei tarvinne käydä koluamassa.

Paperikartat mukaan.
Paperikartat mukaan.

Lennämme siis 11.7. Chicagoon, vuokraamme auton ja kolme seuraavaa viikkoa matkaamme kohti Kaliforniaa. Reitin loppupäästä olemme varanneet muutaman paikan, jossa ehdottomasti haluamme yöpyä, muita suunnitelmia tai aikatauluja ei ole. Pari yötä on varattu Los Angelesista, sieltä lennämme Chicagon kautta takaisin kotiin ja töihin 3.8.

Vastaa