Airport Security

Fairbanksin lentokentän turvatarkastuksessa meinasi vähän ihmetyttää. Läpivalaisun jälkeen virkailija ilmoitti, että käsimatkatavaralaukussani oli kynäveitsi. Hetken jo mietin paniikissa, että olinko siirtänyt Leathermanin jossain vaiheessa rinkasta laukkuun, mutta ei. En ollut. Ei siellä mitään veistä pitäisi olla. Virkailijat alkoivat porukalla tyhjentää laukkuani ja aina välillä läpivalaisivat sen uudestaan. Varttitunti ja neljä läpivalaisukierrosta siinä vierähti. Laukku tyhjeni, mutta eihän sieltä mitään löytynyt, vaikka kuinka sitä kopeloivat ja vääntelivät.

Loppujen lopuksi virkailijat pahoittelivat asiaa ja sanoivat laukun rakenteessa olevan jotain veistä muistuttavaa. Tarjoutuivat vielä pakkaamaankin laukun uudestaan, mutta sen tein mielummin itse.

Hyvä oli lennellä, kun tiesi turvallisuusasioiden olevan tarkoissa käsissä Fairbanksissa. Kumma kyllä matkalla Helsingistä Seattleen sama laukku meni kaikista läpivalaisuista kunnialla läpi.

Epäilyä ja pahennusta herättänyt laukku. Varustelekasta.
Epäilyä ja pahennusta herättänyt laukku. Varustelekasta.

2 kommenttia: “Airport Security

  1. Ihan mahtavaa lukea teidän turinoita! Huolestuttaa jo nyt mitä sitte luen kun tuutte takas; voisitte jatkaa tarinointia Vävy-Jussin elämästä 🙂 Isot Halit sinne kauas!

  2. Jotain tuttua noissa maisemissa on… Kuvat oli kivoaa katseltavaa. Veitsiepisodista olis voinu kehkeytyä jotain tosi mehevää, tais olla virjailijalla rikka silmässä.

Vastaa